Лучник с гъби
В една уханна зимна вечер....
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница - 3 броя – аз ползвам препечени на сач на фирма Битас
За плънката:
7-8 средно големи глави лук
10 бр. гъби
3-4 яйца
1 кофичка кисело мляко
100 мл. олио
За да се приготви плънката лукът и гъбите се нарязват на по-едро. Задушават се в около 80 мл. олио до омекване. След като се отдръпнат от котлона, към сместа се прибавят яйцата и киселото мляко.
Плънката се разделя на 3 части. Всяка кора се намазва с плънка,
навива се на руло и се нарежда в подмазнена с останалите 20 мл. олио тава. Отгоре се изсипва остатък от плънката (ако има).
Пече се на 180 градуса около 30-40 мин.
Ето и парченце.....
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар