неделя, 2 март 2014 г.

Тиквичка кебап

Провокирана от патладжан кебап-а на Пепи,  реших да експериментирам с тиквички...
Резултатът - вкусно, интересно и ефектно ястие! :)

Продукти:

2 тиквички
~ 600 гр. кайма (аз ползвам мляно месо)
1 малка глава лук
сол, черен пипер, кимион, чубрица, мащерка, магданоз
2 с.л. зехтин

Каймата се омесва със ситно нарязания лук и подправките.
Патладжана се нарязва напречно на кръгове, но не до край - поне 2см. от страната да останат не-срязани.  Тавата се подмазва със зехтина. Нарязаните патладжани се нареждат в нея.
От каймата се правят кюфтенца, които се поставят в процепите. 
Пече се на около 180-190 градуса около 30-40 минути.
Вкусно е както топло, така и студено.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар