Провокирана от патладжан кебап-а на Пепи, реших да експериментирам с тиквички...
Резултатът - вкусно, интересно и ефектно ястие! :)
Продукти:
2 тиквички
~ 600 гр. кайма (аз ползвам мляно месо)
1 малка глава лук
сол, черен пипер, кимион, чубрица, мащерка, магданоз
2 с.л. зехтин
Каймата се омесва със ситно нарязания лук и подправките.
Патладжана се нарязва напречно на кръгове, но не до край - поне 2см. от страната да останат не-срязани. Тавата се подмазва със зехтина. Нарязаните патладжани се нареждат в нея.
От каймата се правят кюфтенца, които се поставят в процепите.
Пече се на около 180-190 градуса около 30-40 минути.
Вкусно е както топло, така и студено.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар