Продукти:
1 буркан стерилизирани лозови листа
За картофената смес:
1.5 кг. Картофи
3 яйца
Около 50 мл. Зехтин
Сол, черен пипер и чубрица на вкус
По желание: 1 стрък ситно нарязан праз-лук
За плънката:
300 гр. Сирене
300 гр. Кашкавал
300 гр. Шунка
3-4 кисели (мариновани) краставички
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и намачкват с преса или вилица.
Към тях се прибавят яйцата, зехтина, праз-лука (ако има ;)) и подправките и хубаво се омесват.
Форма за кекс се намазнява, облепя се с лозови листа, като се оставят 3-4 листа настрани.
Половината от картофената смес се разпределя равномерно върху лозовите листа. Нареждат се сиренето, шунката и кашкавала. Върху тях се нареждат нарязаните на тънки лентички краставички. Другата половина от картофената смес се разпределя върху плънката. Най-отгоре се покрива с останалите лозови листа.
Пече се на около 180-190 градуса около 30-40 минути.
След изпичането се обръща в подходящ съд. Сервира се нарязано за парчета с дебелина около 2-3 см.
Добър апетит!
Ох, това е голяма вкусотия :)
ОтговорИзтриванеИ с тези навити рулца наоколо....
Поздрави, Танче!
Благодаря, Дани!
ОтговорИзтриванеПробвай, вкусно е!
Танче, и аз да не съм видяла, че имаш блог. Извини ме.
ОтговорИзтриванеА тази рецепта е страхотна и само чакам повод, за да шашна гости.
Хубава седмица.
О, Ели, благодаря за доверието. Ще се радвам да я видя приготвена от страхотен кулинар като теб!
Изтриване