понеделник, 23 ноември 2020 г.

 

Вегетарианска лазаня със спанак, сирене и печени червени чушки







Необходими продукти:

1 пакет кори за лазаня без варене - 500 гр.
5-6 печени обелени червени чушки

За плънката:
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
~ 200 мл. зехтин
300 гр. сирене
1 пакет (450 гр.) замразен спанак

Начин на приготвяне:
Изчаква се спанакът да се размрази напълно.
Плънката се приготвя с енергично бъркане като се смесват всички продукти.
Лазанята се реди в тава, като се започва с 3-4 с.л. от плънката, след това кори, после пак плънка, после кори, после накъсани печени чушки и т.н.
като се завършва с кори, покрити само с плънка.
Пече на около 180-190 градуса около 30-40 минути.
Сервира се нарязана на парчета.

Добър апетит!

П.С.  Мисля, че около 100 -150 гр. кашкавал върху най-горния слой ще се отрази иделно на тази иначе толкова вкусна веге лазаня 😀


Няма коментари:

Публикуване на коментар