петък, 20 ноември 2020 г.

Мариновани свински ребра с лук и картофи



Необходими продукти:

~ 0.5 кг. картофи
2 глави кромид-лук
~ 1,5 кг. свински ребра
~ 30 мл. зехтин

За маринатата:
~ 100 мл. червено вино
2 с.л. ракия
2 с.л. мед
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. дижонска горчица
черен пипер, кимион, къри и чубрица на вкус
По желание: 1 с.л. соев сос


Начин на приготвяне:

* Маринатата се приготвя като се смесят всички съставки и се разбъркат хубаво до пълното разтопяване на меда.
* Ребрата се заливат с маринатата и престояват в нея поне 2 часа на хладно.
* Тавата, в която ще се пече ястието се подмазва със зехтина.
* Нарязаните на едро картофи и лук се слагат в тавата и отгоре се добавят маринованите свински ребра.
* Ястието се пече около 60 мин. на 170-180 градуса под фолио и още около 20-30 мин. след като се отстрани фолиото.
* Сервира се топло.

Добър апетит!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар