Агнешка дроб-сарма
Необходими продукти:
~ 500 гр. агнешки черен дроб
1 ч.ч. ориз
1 голяма глава лук
сол, черен пипер и джоджен на вкус
За заливката:
3-4 яйца
1 кофичка (500 гр.) кисело мляко с масленост 4,5 %
щипка сол
Начин на приготвяне:
~ 500 гр. агнешки черен дроб
1 ч.ч. ориз
1 голяма глава лук
сол, черен пипер и джоджен на вкус
За заливката:
3-4 яйца
1 кофичка (500 гр.) кисело мляко с масленост 4,5 %
щипка сол
Начин на приготвяне:
Агнешкият дроб се сварява до готовност в тенджера, като непрекъснато се отпенва.
Нарязва се на малки кубчета.
Измитият ориз, нарязаният на ситно лук, солта, черния пипер и джоджена се сипват в тавата с нарязаният агнешки дроб, хубаво се разбъркват. Добавят се 4 ч.ч. топла вода (съотношението ориз/вода е 1/4).
Нарязва се на малки кубчета.
Измитият ориз, нарязаният на ситно лук, солта, черния пипер и джоджена се сипват в тавата с нарязаният агнешки дроб, хубаво се разбъркват. Добавят се 4 ч.ч. топла вода (съотношението ориз/вода е 1/4).
Тавата се пъхва се отново в топлата фурна и ястието се пече на 180 градуса около 40 мин.
Накрая се залива със сместа от яйцата киселото мляко и щипката сол и се запича още около 15 мин.
Добър апетит!
Накрая се залива със сместа от яйцата киселото мляко и щипката сол и се запича още около 15 мин.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар