събота, 15 април 2017 г.

Агнешка дроб-сарма





Необходими продукти:
~ 500 гр. агнешки черен дроб
1 ч.ч. ориз
1 голяма глава лук
сол, черен пипер и джоджен на вкус

За заливката:
3-4 яйца
1 кофичка (500 гр.) кисело мляко с масленост 4,5 %
щипка сол


Начин на приготвяне:

Агнешкият дроб се сварява до готовност в тенджера, като непрекъснато се отпенва.
Нарязва се на малки кубчета.

Измитият ориз, нарязаният на ситно лук, солта, черния пипер и джоджена се сипват в тавата с нарязаният агнешки дроб, хубаво се разбъркват. Добавят се 4 ч.ч. топла вода (съотношението ориз/вода е 1/4).

Тавата се пъхва се отново в топлата фурна и ястието се пече на 180 градуса около 40 мин.
Накрая се залива със сместа от яйцата киселото мляко и щипката сол и се запича още около 15 мин.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар