понеделник, 17 април 2017 г.


Картофен пай на фурна



Необходими продукти:

около 1 кг. картофи
около 300 гр. сирене
около 200 гр. кашкавал
1 стрък праз
50 мл. зехтин (или олио)
1 яйце
1 с.л. царевичен грис
черен пипер, пушен червен пипиер, кимион, къри и чубрица на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват и настъргват на най-едрото ренде.
Омесват се заедно с намачканото сирене, настъргания кашкавал, нарязания на ситно праз, зехтина, яйцето, гриса и подправките.
В намазнена тава се изсипва сместа и се пече на около 200 градуса, на вентилатор, около 45 мин.




Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар