Постни лозови сармички
Необходими продукти:
~ 1 буркан лозови листа - най-добре е да са приготвени от приятелка с името Мария (по възможност от Родопите), защото тогава количеството и качеството им е гарантирано 😀
~1 ч.ч. ориз
~ 3-4 супени лъжици домашна зеленчукова подправка от смлени 8 зеленчука (лук, морков, червена чушка, домат, праз, целина, копър и магданоз)
черен пипер, джоджен и сол на вкус
~ 150 мл. зехтин
Начин на приготвяне:
~ 1 буркан лозови листа - най-добре е да са приготвени от приятелка с името Мария (по възможност от Родопите), защото тогава количеството и качеството им е гарантирано 😀
~1 ч.ч. ориз
~ 3-4 супени лъжици домашна зеленчукова подправка от смлени 8 зеленчука (лук, морков, червена чушка, домат, праз, целина, копър и магданоз)
черен пипер, джоджен и сол на вкус
~ 150 мл. зехтин
Начин на приготвяне:
* Оризът заедно със зеленчуковата подправка, около 100 мл. от зехтина и сухите подправки се омесват хубаво в купа.
* Листата се разделят и едно по едно се завиват с по 1 с.л от овкусения ориз.
* Суровите сармички се нареждат в подмазнена с около 50 мл. зехтин тава.
* Заливат се с 4 ч.ч. топла вода.
* Листата се разделят и едно по едно се завиват с по 1 с.л от овкусения ориз.
* Суровите сармички се нареждат в подмазнена с около 50 мл. зехтин тава.
* Заливат се с 4 ч.ч. топла вода.
* Пекат се около 60 мин. на 180 градуса, до запичане и отгоре.
* Вкусни са както топли, така и студени.
Добър апетит!
* Вкусни са както топли, така и студени.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар