Тутманик на конци в хлебопекарна
За тази рецепта за неустоимо вкусен тутманик на конци в хлебопекарна, искам да изразя специални благодарности на моята етърва Илияна, която е взела рецептата от нейната леля....
Та, така да се каже, тази рецепта се предава с родствени връзки... 😋
Необходими продукти:
3 яйца (разбити)
175 мл. мазнина (аз ползвам 50 мл. зехтин и 125 мл. масло)
70 мл. прясно мляко
~ 250-300 гр. сирене
~ 100 гр. маслини без костилки (по желание)
440 г брашно
6-7 гр. суха мая
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
175 мл. мазнина (аз ползвам 50 мл. зехтин и 125 мл. масло)
70 мл. прясно мляко
~ 250-300 гр. сирене
~ 100 гр. маслини без костилки (по желание)
440 г брашно
6-7 гр. суха мая
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В контейнера на машината се сипват продуктите от първата част, по реда на тяхното изписване.
Върху тях се изсипва внимателно пресятото брашно.
В единия край на контейнера се поставя захарта, в другия солта, а по средата маята.
Включва се на програма 1 - Основен хляб и се наглася за хляб 1,2 или 1,5 кг.
Настройва се степен на препичане (Медиум - средно положение) и стартира с копчето. Програмата е с автоматично заложено време 3,05 часа.
Върху тях се изсипва внимателно пресятото брашно.
В единия край на контейнера се поставя захарта, в другия солта, а по средата маята.
Включва се на програма 1 - Основен хляб и се наглася за хляб 1,2 или 1,5 кг.
Настройва се степен на препичане (Медиум - средно положение) и стартира с копчето. Програмата е с автоматично заложено време 3,05 часа.
Получава се вкусен, ароматен тутманик на конци.
Консумира се с удоволствие и мярка.... 😉
Консумира се с удоволствие и мярка.... 😉
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар