неделя, 8 май 2016 г.

  Крем карамел


Необходими продукти:

8 яйца 
1 ч.ч. захар
1 л. прясно мляко
2 ванилии
захар за карамелизиране - по 1 ч.л. на шоличка


Начин на приготвяне:

Продуктите се разбъркват последователно.
Първо яйцата със захарта - до побеляване. След това се добавя прясното мляко и ванилиите.
За карамелизирането - във всяка шоличка (чашка) се поставя по 1 ч.л. захар и на котлона се карамелизират до получаването на светло-кафяв цвят.
Шоличките се поставят в тава с вода, като водата трябва да е до средата на съдчетата.
Кремът се поставя в студена фурна и се пече около 2 часа на около 130-150 градуса - водата НЕ трябва да завира. Ако водата заври, се добавя часа студена вода.

След изключването на фурната,  г
отовият крем се оставя в нея до пълното му изстиване, след което се прехвърля в хладилник да се охлади за поне 4 часа. 
Крем карамелът се сервира като шоличката се обръща в чинийка.

Кремът може да се изпече и в тава вместо в индивидуални купички:




Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар