събота, 16 януари 2016 г.

Пълнозърнест хляб с маслини в хлебопекарна





И тази рецепта е базирана на рецептата за Вкусен домашен хляб в хлебопекарна

Необходими продукти:

400 мл течност (общо количество: вода с 2-3 с.л. зехтин и по желание 1 с.л. ракия - най-добре домашна😀) 
5-6 маслини без костилки
700 гр брашно (100 гр. пълнозърнесто, 100 гр. типово и 500 гр. бяло)
2 щипки сол
6-7 гр. суха мая 
1 ч.л. захар 


Начин на приготвяне:

В контейнера на машината се сипват течностите - водата със зехтина и ракията. Добавят се и маслините.
Върху тях се изсипва внимателно пресятото брашно.
В единия край на контейнера се поставя захарта, в другия солта, а по средата маята.
Включва се на програма 1 - Основен хляб и се наглася за хляб 1,2 или 1,5 кг.
Настройва се степен на препичане (Медиум - средно положение) и стартира с копчето. Програмата е с автоматично заложено време 3,05 часа.

Консумира се топъл, врящ или студен - все е вкусен!








Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар