сряда, 2 април 2014 г.

Пълнени тиквички с яйца, сирене и кисело мляко





Необходими продукти:

4 средно големи тиквички

За плънката:
2 яйца

250 гр. бяло саламурено сирене
3 с.л. кисело мляко
50 мл. зехтин

1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се разрязват по дължина наполовина. издълбават се с лъжица.

За да се приготви плънката сиренето се натрошава на едри парчета, към него се прибавят ситно нарязаните издълбани остатъци от тиквичките, яйцата, киселото мляко, зехтина и ситно нарязаният копър.

Плънката се разделя на 8 части. Всяка издълбана вече тиквичка се пълни с плънка и
 се нарежда в подмазнена с олио тава.
Пече се на 180 градуса на програма с вентилатор около 40 мин.




Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар