Пълнени тиквички с яйца, сирене и кисело мляко
Необходими продукти:
4 средно големи тиквички
За плънката:
2 яйца
250 гр. бяло саламурено сирене
3 с.л. кисело мляко
50 мл. зехтин
1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се разрязват по дължина наполовина. издълбават се с лъжица.
За да се приготви плънката сиренето се натрошава на едри парчета, към него се прибавят ситно нарязаните издълбани остатъци от тиквичките, яйцата, киселото мляко, зехтина и ситно нарязаният копър.
Плънката се разделя на 8 части. Всяка издълбана вече тиквичка се пълни с плънка и се нарежда в подмазнена с олио тава.
Пече се на 180 градуса на програма с вентилатор около 40 мин.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар