събота, 5 април 2014 г.

Вита баница с яйца, сирене и кашкавал




Необходими продукти:

1 пакет кори за баница от 500 грама

За плънката:
3-4 яйца

300 гр. бяло саламурено сирене
200 гр. настърган кашкавал
1 кофичка кисело мляко
100 мл. зехтин

За поръсване:
100 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:
За да се приготви плънката сиренето се натрошава на едри парчета, кашкавала се настъргва на едро ренде, към него се прибавят яйцата и киселото мляко. Добавя се около 80 мл. от зехтина и се разбърква добре.


Вземат се по две кори, с които се работи като една. Всяка кора се намазва обилно с плънка, 
навива се на руло и се нарежда в подмазнена с останалите 20 мл. олио тава. Отгоре се изсипва остатък от плънката (ако има). Най-отгоре се нарежда нарязания на тънки лентички кашкавал.
Пече се на 180 градуса около 30-40 мин.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар