петък, 23 октомври 2020 г.

                                                                         Мусака




Необходими продукти:

~ 1 кг картофи
~ 700 гр. мляно месо
~ 1 буркан (330 гр.) домашна зеленчукова подправка
100 мл. зехтин
1 с.л. червен пипер
сол, черен пипер и сминдух (чимен) на вкус

За заливката:

3 яйца
1 кофичка (400 гр.) кисело мляко
щипка сол


Начин на приготвяне:

Аз НЕ задушавам каймата предварително. 

Продуктите се объркват хубаво и се изсипват в тавата за печене, която е подмазнена със зехтина.
Сместа се пече около 1 час на 180-190 градуса.
Продуктите за заливката се разбиват хубаво (аз го правя в шейкър) и мусаката се залива равномерно.
Пече се още 15 минути на 200 градуса.
След изключване на фурната, се оставя вътре около 10 минути да си "почине" готовото ястие.

Сервира се нарязана на порции!






Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар