Сос тип "Песто дженовезе" с босилек и орехи
Необходими продукти:
~ 2 чаши пресен босилек
~ 100 мл. зехтин
сокът на 1 лимон
~ 2-3 скилидки чесън
~ 100 гр. пармезан (или друго твърдо сирене)
~ 100 мл. зехтин
сокът на 1 лимон
~ 2-3 скилидки чесън
~ 100 гр. пармезан (или друго твърдо сирене)
~ 50 гр. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Всички продукти се пасират в блендер до получаването на кремообразна гладка смес.
Понякога нарочно го оставям не толкова кремообразно в зависимост от ястието, за което ще го ползвам.
Може да се овкуси с повече пармезан или зехтин - на вкус.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар