Царевичен хляб с маслини в хлебопекарна
Тази рецепта е базирана на рецептата за Вкусен домашен хляб в хлебопекарна.
Необходими продукти:
400 мл течност (общо количество: вода с 2-3 с.л. зехтин и по желание 1 с.л. ракия - най-добре домашна😀)
5-6 маслини без костилки
700 гр брашно (200 гр. царевично и 500 гр. бяло)
2 щипки сол
6-7 гр. суха мая
1 ч.л. захар
5-6 маслини без костилки
700 гр брашно (200 гр. царевично и 500 гр. бяло)
2 щипки сол
6-7 гр. суха мая
1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
В контейнера на машината се сипват течностите - водата със зехтина и ракията. Добавят се и маслините.
Върху тях се изсипва внимателно пресятото брашно.
В единия край на контейнера се поставя захарта, в другия солта, а по средата маята.
Включва се на програма 1 - Основен хляб и се наглася за хляб 1,2 или 1,5 кг.
Настройва се степен на препичане (Медиум - средно положение) и стартира с копчето. Програмата е с автоматично заложено време 3,05 часа.
Върху тях се изсипва внимателно пресятото брашно.
В единия край на контейнера се поставя захарта, в другия солта, а по средата маята.
Включва се на програма 1 - Основен хляб и се наглася за хляб 1,2 или 1,5 кг.
Настройва се степен на препичане (Медиум - средно положение) и стартира с копчето. Програмата е с автоматично заложено време 3,05 часа.
Консумира се с удоволствие и мярка.... 😉
Ето и разрез:
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар