сряда, 15 декември 2021 г.

 

Задушен праз с домати и яйца


Необходими продукти:

3-4 стръка праз-лук
1 буркан домати от консерва

4 яйца
50 мл олио (или зехтин)
20-30 гр. краве масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Олиото (зехтинът) се загрява добре. Празът се нарязва на едро и се задушава до омекване в мазнината. Добавят се доматите от консерва. Ястието се задушава още около 4-5 минути. Чукват се яйцата, разбъркват се и се оставят на котлона още 5 минути.
Котлонът се изключва и тогава се добавя маслото и подправките.
Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар