Запеканка с броколи, карфиол, лук, гъби, сирене и кашкавал
Необходими продукти:
1 глава броколи (~ 500 гр.)
1 глава карфиол (~ 500-600 гр.)
3 глави стар лук
~ 250 гр. култивирани гъби печурки
~ 200 гр. бяло саламурено сирене
~ 200 гр. кашкавал
~ 50 мл. зехтин
~ 50 гр. краве масло
шарена сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тавата, в която ще се пече запеканката се подмазва със зехтина.
Броколите и карфиола се накъсват на розички.
Лукът и гъбите се нарязват на парчета със средна големина.
Объркват се хубаво заедно с маслото, шарената сол и черния пипер. Изсипват се в тавата, подравняват се.
Отгоре се добавя натрошеното сирене.
Ястието се пече около 40-50 мин. на 170-180 градуса с вентилатор.
Поръсва се с настъргания кашкавал.
Връща се отново във фурната за около 10-15 минути, до получаването на приятен загар.
1 глава броколи (~ 500 гр.)
1 глава карфиол (~ 500-600 гр.)
3 глави стар лук
~ 250 гр. култивирани гъби печурки
~ 200 гр. бяло саламурено сирене
~ 200 гр. кашкавал
~ 50 мл. зехтин
~ 50 гр. краве масло
шарена сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тавата, в която ще се пече запеканката се подмазва със зехтина.
Броколите и карфиола се накъсват на розички.
Лукът и гъбите се нарязват на парчета със средна големина.
Объркват се хубаво заедно с маслото, шарената сол и черния пипер. Изсипват се в тавата, подравняват се.
Отгоре се добавя натрошеното сирене.
Ястието се пече около 40-50 мин. на 170-180 градуса с вентилатор.
Поръсва се с настъргания кашкавал.
Връща се отново във фурната за около 10-15 минути, до получаването на приятен загар.
Сервира се топло, за да може кашкавала да се тегли "на конци".
Добър апетит!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар