понеделник, 4 август 2014 г.

Пълнени гъби със сирене и кашкавал



Това е специален комплимент към един приятел с име Ники М., който със страхотно желание и комплименти уважи тази приготвена от мен рецепта.
Ники, благодаря ти от сърце, че след като оцени подобаващо гъбите - оцеля! ;)

Необходими продукти:

около 1- 1,5 кг по-големи култивирани гъби печурки
20 мл. зехтин

За плънката:

~ 250 гр. бяло саламурено сирене
~ 250 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:
Продуктите за плънката се настъргват на едро ренде и хубаво се разбъркват. 
Гъбите се измиват, изчистват се от пънчетата (които могат да се ползват например за гъбена крем-супа) и се редят в подмазнена със зехтин тава. Плънката се разпределя равномерно върху гъбите.
Наливат се с 5 с.л. студена вода в тавата.

Пекат се на 180 градуса на вентилатор около 30-40 мин.

С плънката може да се импровизира и да се добави микс от сиренА по Ваш избор и вкус, както и парченца шунка/ филе.



Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар