Мариновани свински вратни пържолки или ребърца на фурна
Необходими продукти:
около 1,5 кг. свински вратни пържоли/ ребърца
около 1,5 кг. свински вратни пържоли/ ребърца
За маринатата:
около 200 мл. червено вино
2 с.л. ракия
2 с.л. мед
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. дижонска горчица
черен пипер, кимион, къри и чубрица на вкус
По желание: 1 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
Маринатата се приготвя като се смесят всички съставки и се разбъркат хубаво до пълното разтопяване на меда.
Начин на приготвяне:
Маринатата се приготвя като се смесят всички съставки и се разбъркат хубаво до пълното разтопяване на меда.
Пържолите/ ребърцата се нареждат в тавичка и се заливат с маринатата.
Престояват в марината поне 2 часа на хладно (може и в хладилника ако тавата го позволява) и се пекат на около 200 градуса, на вентилатор, около 45 мин.
Добър апетит!
Престояват в марината поне 2 часа на хладно (може и в хладилника ако тавата го позволява) и се пекат на около 200 градуса, на вентилатор, около 45 мин.
Добър апетит!
П.С. Може да приготвите и пържоли от бут или плешка, както и хапки с тази марината. В този случай е необходимо да добавите и 3 с.л. зехтин в маринатата.
Получава се също много добър вкус!
Чудни са тези ребърца пържолки:), Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа, така е - много вкуснички - и вървят и с винце, и с биричка...
ИзтриванеРебърца много обичам..Изглеждат много вкусни!
ОтговорИзтриванеНали? ;)
ОтговорИзтриване