петък, 18 юли 2014 г.

Пълнени постни чушки с ориз



Това са любимите пълнени чушки на нашето семейство. 
Приготвят се за около час - бързи, лесни и вкусни.

Необходими продукти:

1 кг по-големи червени или зелени чушки

За плънката:

1,5 ч.ч. ориз
150 мл. олио
2-3 настъргани моркова
1/2 буркан доматен сос или 2-3 настъргани домата
1 глава лук, нарязана на ситно 
магданоз, джоджен, черен пипер, кимион, чубрица и сол на вкус

Начин на приготвяне:
Продуктите за плънката се смесват и хубаво се разбъркват. 
Чушките се пълнят със суровата плънка и се редят в подмазнена със зехтин тава. Заливат се с 5 ч.ч. студена вода.

Пекат се на 180 градуса около 40-50 мин.


С плънката може да се импровизира и да се добавят: нарязано на ситно гъби, нарязани на ситно маслини, нарязан на ситно праз-лук, настъргана целина, замразена царевица, замразен грах, а също така и стафиди (ако обичате леко да сладни ястието).

Добър апетит!

4 коментара:

  1. Обичам ги тези чушки, Танче!
    Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  2. Точно така ги обичам и правя и аз - сурова плънка и постни! Вкусотия!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. М дааа, права си!
      Благодаря!
      Поздрави и от мен! ;)

      Изтриване