вторник, 11 ноември 2014 г.

Карамелизирана тиква с мед и канела



Любима на цялото ни семейство!

Необходими продукти:

6-7 големи парчета обелена тиква
1 ч.ч. захар
6-7 с.л пчелен мед
12-14 щипки канела


Начин на приготвяне:

На дъното на тавата, в която ще се пекат парчетата тиква се изсипва половината от захарта. Отгоре се нареждат парчетата тиква. Покриват се с другата половина от захарта. На всяка парче се поръсва щипка-две канела. Тиквата се пече на около 170 градуса 20-30 минути. Изважда се от фурната. Върху всяко парче се нанася по 1 с.л. пчелен мед. Връща се във фурната и се допича още около 10-15 мин.

Сервира се охладена.



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар