събота, 24 май 2014 г.

Картофени крокети на фурна





Необходими продукти:

около 1кг. картофи
около 300 гр. сирене
около 100 гр. кашкавал
1 стрък праз
около 100 гр. замразен спанак (нарязани на едро листа) - по желание
50 мл. зехтин (или олио)
1 яйце
1 с.л. царевичен грис
черен пипер, кимион, къри и чубрица на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват и настъргват на най-едрото ренде.
Омесват се заедно с намачканото сирене, настъргания кашкавал, нарязания на ситно праз, зехтина, яйцето, гриса и подправките.
С ръце се оформят малки топчета, които се пекат на около 220 градуса, на вентилатор, около 30 мин.


Добър апетит!



П.С. Може да добавите по Ваш вкус замразен грах, царевица, печени чушки, кисели краставички, магданоз или дори шунка / филе, накълцани на малки кубчета. 
Получава се също страхотен вкус!








6 коментара:

  1. Чудни са станали, Танче! И на мен шунка ми се мярна:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянка, има по някога я шунчица, я филенце... ;)

      Изтриване
  2. Едни от любимите ми! И им най-харесвам възможността да се прибавя каквото има под ръка. Всеки път стават различни на вкус.
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Ама и всеки път са вкусни, нали? ;)

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря! И за двете! :)
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване