вторник, 8 април 2014 г.

Меденки, меденки...




Децата много обичат меденки, ама точно такива меденки - домашно приготвени, без никакви консерванти, оцветители, ароматизатори, адитиви и какви ли не химии....

По препоръка на Ванката  - идеята взех от Ванчето.... ;) 
Аз добавих суровите ядки, веднъж дори сложих кокосови стърготини, ванилия и стафиди.... Резултатът - винаги отличен вкус!


Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч олио
6 с.л. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. канела
1 ч.ч. микс от сурови: счукани (смлени) орехи, лешници, ленено семе и сусам
брашно за средно твърдо тесто ( около 700 гр.)

Начин на приготвяне:
Продуктите се забъркват по написания ред. Замесва се тестото. 



Разделя се на топки. Всяка топка се разтегля на фитил. 



Правят се топчета, които се нареждат на разстояние върху хартия за печене. 



Пекат се около 10-12 мин. на 175 градуса.



Ако искате да направите меденките с формички, тестото трябва да е по-твърдо.



Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар