петък, 11 април 2014 г.

Наложена баница с яйца и сирене



Необходими продукти:

1 пакет кори за баница - 3 броя – аз ползвам препечени на сач

За плънката:
3 яйца

300 гр. бяло саламурено сирене
1/2 кофичка кисело мляко
50 мл. зехтин

20 гр. краве масло с 82% масленост

Начин на приготвяне:
За да се приготви плънката сиренето се натрошава на едри парчета, към него се прибавят яйцата и киселото мляко. Добавя се зехтина и се разбърква добре.

Плънката се разделя на 6 части. Първата кора се слага на дъното на подмазнена тава като краищата трябва да излизат извън тавата. Слага се обилно от плънката. Краищата на кората се завиват навътре към центъра на тавата. Върху тях отново се слага от плънката. По същия начин се процедира и с останалите 2 кори.

Баницата се нарязва хубаво на парчета, като трябва ножа задължително да стига до дъното на тавата. В получените процепи се слага маслото, нарязано на тънки корички.
Пече се на 180 градуса около 30-40 мин.



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар