вторник, 4 март 2014 г.

Лучник с гъби

В една уханна зимна вечер....





Необходими продукти:

1 пакет кори за баница - 3 броя – аз ползвам препечени на сач на фирма Битас

За плънката:
7-8 средно големи глави лук
10 бр. гъби
3-4 яйца
1 кофичка кисело мляко
100 мл. олио

За да се приготви плънката лукът и гъбите се нарязват на по-едро. Задушават се в около 80 мл. олио до омекване. След като се отдръпнат от котлона, към сместа се прибавят яйцата и киселото мляко.

Плънката се разделя на 3 части. Всяка кора се намазва с плънка, 





навива се на руло и се нарежда в подмазнена с останалите 20 мл. олио тава. Отгоре се изсипва остатък от плънката (ако има).



Пече се на 180 градуса около 30-40 мин.




Ето и парченце.....




Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар