четвъртък, 6 март 2014 г.

Желирана картофена салата






Продукти: 

1 буркан стерилизирани печени белени чушки
1 кг. Картофи
3 сварени и обелени яйца
200 гр. Сирене
3-4 кисели (мариновани) краставички

1 к. ч. замразена или консервирана царевица

За дресинга
Около 50 мл. Зехтин 
1 кофичка кисело мляко
1 пакетче желатин
Сол, черен пипер и чубрица на вкус
По желание: 1 с.л. балсамов оцет

За украсата: 15-20 маслини
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета.
Продуктите за дресинга се объркват. Желатина се разтваря в 3 с.л. топла вода и се прибавя към останалите продукти. С така получения дресинг се разбъркват картофите.

Взема се една средно голяма купа и стените и се облепят с домакинско фолио.
Половината от печените чушки се нареждат по стените на купата върху фолиото.
Върху тях се нареждат половината картофи, сиренето, краставичките.
На друг пласт се редят втората половина от печените чушки, а върху тях - царевицата.
Подреждат се сварените яйца (цели), а върху тях - втората половина от картофената смес.

Купата се оставя да се охлади в хладилник за поне 4 часа.
След това се обръща в подходяща чиния, отстранява се фолиото и се украсява по желание с маслинките.





Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар